17 de maig del 2016

INCIPIMVS: cóm s'obri un llibre?


Benvinguts al blog d'aula del Projecte d'Innovació Educativa sobre caligrafia en el món grecoromà dirigit a alumnes de Cultura Clàssica de 4rt ESO de l'IES Cotes Baixes d'Alcoi.
Encara que la major part de la feina que realitzarem seran tallers pràctics d'escriptura a mà segons els  els tipus de lletra antics i de reproducció dels instruments i utensilis que feien servir els escribes a Grècia i Roma, les noves tecnologies tindràn un paper important en el nostre Projecte La Ploma de Safo.

La recerca i selecció d'informació per Internet contitueixen part essencial del procés d'aprenentatge i moltes activitats incideixen precisament en aquesta destresa. Difondre i compartir en xarxa tot allò que aprenem i produïm a classe és un dels altres objectius.
Ací ficarem doncs algunes de les tasques individuals o per grups i publicarem els corresponents treballs en format digital objecte d'avaluació.
En últim lloc, aquest blog ens servirà a també com a repositori per als tutorials i arxius multimèdia que ens serviràn de recolzament teòric.

Comencem ("INCIPIMVS") amb un primer video còmic que ens servix per fer una primera reflexió sobre el desenvolupament de les noves tecnologies, la difusió del coneixement i l'evolució dels suports d'escriptura al llarg de la història. Què us sembla?



Aspectes dels possibles comentaris:
1. Heu tingut alguna vegada problemes emprant una tablet? Us heu sentit com el monje del video que no sap obrir aquell invent del llibre?
2. Heu ajudat alguna vegada a alguna persona major a emprar un aparell electrònic? Heu sigut pacients amb ella? 
3. Creus que és important saber usar les noves tecnologies? Per a què?
4. Creus que els llibres electrònics faran desaparéixer els llibres en paper?
5. Et sembla important tindre una bona lletra?